• Turer i Karibien og Hellas med skipper

    Opplev Karibien og Hellas under seil med en skipper og kjentmann. Vi har flere års erfaring og samarbeider med flinke og pålitelige skippere som har seilt i Karibien og Hellas i mange år.
  • Kairos

  • Opptur

  • Summer Star

  • Presseomtale

    Hva sier pressen om oss?

St. Thomas

Seilkursene begynner og avsluttes på St. Thomas, ei av tre øyer som siden 1917 har vært under Amerikansk administrasjon i det som heter US Virgin Islands.
Før den tid tilhørte de det Danske kongeriket som også vi hørte til frem til 1814.
Den dag idag ser man tydelige spor etter den epoken.

Øyene ligger i Caribbeans nord østre hjørne og har et særdeles behagelig klima med et vinterklima som er helt ideelt. Dagtemperaturen varierer mellom 27 og 29 grader og nattetemperaturer på 23 til 25 grader. Sjøtemperaturen er ganske konstant 26-27 Red Hook Bay, dieselbryggegrader.

Dagene er for det meste solfylte med en og annen regnskur som holder omgivelsene grønne og frodige. Vindene er stort sett ideelle for seiling og blåser for det meste østlig, så planlegging av seilasene er enkelt.

Seilkursene seiler fra St. Thomas til St. John og videre over til de tilliggende Britiske Jomfruøyer. Tilsammen danner disse ei samling med vakre små øyer som ligger tett og delvis skjærmer hverandre for vær og vind. Tettheten minner om våre hjemlige kjærgård, men natur og klima er forskjellig og da spesielt om vinteren.

Hvordan kommer man dit?

De fleste store flyplasser i USA har flere flyavganger hver dag til og fra St. Thomas. Man kan fly med SAS eller andre europeiske og amerikanske flyselskaper til New York, Bosten, Chicago, Atlanta og Miami. Videre kan man fly KLM eller Air France fra Amsterdam eller Paris direkte til St. Martin som ligger 300 km øst for St. Thomas og ta et lokalt fly derifra og over.

Continental Airline har direktefly fra Oslo til New York (Newark) med direktefly videre neste morgen til St. Thomas (STT). Denne ruten har de siste år vært både rimelig, effektiv og med god servise. Et godt flyplass hotell på Newark kan koste ca USD 65.

Reiser kan idag kjøpes på nettet. Ei reise til St. Thomas blir imidlertid ofte ei sammensatt reise med flere samarbeidende flyselskaper involvert og da er det greit å benytte et reisebyrå.

Hvordan finne rette båten?
Seilkursene vinteren 2014/2015 vil bli avholt på ”Viking Spirit”, en Beneteau 393.

Før kurstart vil båten ligge i American Yacht Harbour på Red Hook som er en fin marina i ei bukt lengst øst på St. Thomas.

Dette er også fergested for fergene som går til St. John så når man kommer t006. NSil flyplassen på St. Thomas er der en masse reisende som skal med de store taxiene over til Red Hook.

Man får en fast pris per person avhengig av hvor mange man blir med i taxien.

American Yacht Harbouer ligger like inn for ferjestedet og taxisjaføren setter deg av ved bryggene. Se etter et en båt med norsk flagg, sansynligvis er det ”Viking Spirit” som ligger og venter på deg.

American Yacht Harbour har flere hyggelige spisesteder, et godt supermarked og en god båtutstyrsforetning hvor man også finner litt seilerklær om man har glemt noe hjemme.

Send gjerne en sms til Arild dagen før du skal om bord hvor du nevner antatt ankomst til
St. Thomas. Arilds telefon nummer er +47 48079278

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: