• Turer i Karibien og Hellas med skipper

    Opplev Karibien og Hellas under seil med en skipper og kjentmann. Vi har flere års erfaring og samarbeider med flinke og pålitelige skippere som har seilt i Karibien og Hellas i mange år.
  • Kairos

  • Opptur

  • Summer Star

  • Presseomtale

    Hva sier pressen om oss?

Praktisk info

KLÆR OG BAGASJE
Her er det normalt varmt, ca. 28-30ºC om dagen, litt kjøligere på natten (20-22ºC). 
Du bør at med en del tøy i håndbagasjen, for det kan bli forsinkelse av bagasje som er sendt. 
Husk å pakke i bag, ikke koffert, for kofferter får vi ikke plass til i båten. 
Du trenger:
 3 badetøy/bikini til å bade og sole seg i.   Håndkle, noen liker å ta med et strandhåndkle og vaskeklut i tillegg til det vi gir deg. (Du får 3 håndklær og sengetøy fra oss.)

Pakk dette i håndbagasjen. 
2 shorts, noen lette skjorter/bluser/T-shirts, undertøy.  
Toalettsaker, medisiner, og lignende. 
Lett genser. (Denne kan du reise med) 
1 uformelt, lett fritidsantrekk for restaurantbesøk.  Alle går på restaurant med slippers, shorts og kjorte/bluse.  
Solkrem med høy faktor, har du ikke en gammel, så selges det alle steder der borte.  Cap eller hatt til å skjerme for sterk sol. 
Solbriller, en gammel t-kjorte til å bade med de første dagene.  Solen er sterk. 
   Småklær kan vaskes i bøtte på båten, ta dem Bio-tex. Myntvaskautomat på de store øyene.

SENGETØY OG HÅNDKLÆR
Vi gir deg laken, dynetrekk, putetrekk, og 3 håndklær. Anbefaler at du tar med et stort badehåndkle selv.

INNKVARTERING
Du vil få en seng i dobbeltlugar. Summer Star og Loveboat har 4 bad/wc, ellers deler 2 kabiner et bad.
For det meste dusjer vi ute på akterplattformen, etter bading, for å skylle vekk saltvannet. Du kan selvfølgelig også dusje inne på badet. Husk at vi ikke har ubegrenset med vann.  
Vi fyller tankene 2 ganger (ved start + 1 gang underveis) dette er normalt nok. 
Benytter du mer vann, så er det greit, men vi må da gå inn og kjøpe mer vann, (ikke så dyrt, ca 20 -40 $) som da felleskassen betaler.

Reiser du alene, deler du kabin med en annen av samme kjønn. Dersom du ikke har kjøpt enmanns-kabin.
Vi tilbyr nå for de som reiser alene, og ønsker å booke en cabin for deg selv, samt vite at du får den for deg selv, så har du mulighet til det, men det koster 150% av vanlig pris. Her blir det først til mølla.

Du skal ikke være redd for å reise alene, for her vil du treffe hyggelige medseilende.

MAT
Vi kjøper inn, og lager felles mat til frokost og noen luncher, pris blir da på det som lages ombord, omtrent som å spise hjemme.
Middager og noen luncher spiser dere på lokale restauranter, som da blir ekstra, avhengig av hva dere spiser og drikker. Dere setter opp en felleskasse til innkjøp av mat og drikkevann ombord. 
Som på alle charter-båter får skipperen gratis mat når det spises ombord. 
Dere bestemmer i fellesskap hva dere ønsker av mat, og hvor mye dere vil spise ute. På andre turer, har de lagt $ 250 hver i felleskasse for matkjøp, og cruising-tax, og valgt en forretningsansvarlig for disse pengene. Dette er for  10 og 11 dagers turer.  Noe mindre på 7 dagers turene i Hellas.  
Andre har valgt å spise kun frokost om bord, og ellers på restaurant, som selvfølgelig vil koste mer.

Dere setter selv opp en felleskasse til innkjøp av mat og drikkevann. Annet drikke enn vann på flaske, har vi anbefalt å kjøpe individuelt, da noen kun drikker brus, noen øl og andre igjen vil ha dyr vin.  Da er det bedre at den enkelte kjøper det man liker best.  Overskudd fra felleskassen, som dere styrer selv, gis tilbake. Barn opp til 14 år, anbefales halvt innskudd i felleskassen.

HVA KOMMER EKSTRA i KARIBIEN?
Flyreise, mat, drikke, deling av diesel og bensinutgifter, samt BVI cruising-tax, er de  ting som kommer i tillegg.     Skipperen samler inn penger for Cruising-tax. Dette er den skatt som myndighetene innkrever for renhold av strender, utlegging av dagbøyer, bevaring av nationalparker, sikkerhet, frivillig redningstjeneste, osv. 
Dette inkluderer da også National Park Permit og benyttelse av dagbøyer der vi snorkler. Båten får så et sertifikat på at dette er betalt. Ved kontroll må dette fremvises. Skipperen får disse pengene fra felleskassen, og betaler til myndighetene. 
NB ! 
Myndighetene har satt opp prisen for “National Park Permit” til 35 – 60$ pr uke, avhengig av antall personer om bord.
 Dette medfører at vi må ta inn $4 pr. person/dag for myndighetene i BVI – fra tur 2009. 
Beklager dette, men det er ikke noe vi styrer. Vi, og charterselskapene, er pålagt dette.    
Når en regner ut totalbeløpet, kommer man da til følgende ekstra-utgift pr. person pr. tur:   
For 8-dagersturer: 32 $ pr. person.   
For 10-dagersturer: 40$ pr. person.     
For 12-dagersturer: 48$ pr. person.

Dette gjelder kun på seilinger på Jomfruøyene BVI.
                                                                                                                                                 Det er ikke samme skatt når vi seiler ut andre steder i Karibien, men en liten innsjekkingstax.

På seilinger i HELLAS er vann og diesel inkludert i seilingsprisen.

VALUTA
I Karibien, på Jomfruøyene benyttes amerikanske dollar (US$)  alle steder. 
Kjøper du noe kan kredittkort benyttes, men vi anbefaler å ha dollar (US$) sedler til småkjøp, til bruk på småøyer, og ved felles bespisning. 
Anbefaler å ta med sedler med 1 $, 5$, 10 $ og 20$. Dersom vi er ute å spiser og alle sitter med 100$ sedler, får vi et problem. De kan ikke gi tilbake. Vær også oppmerksom på at de tillegger 5 % ekstra ved benyttelse av kredittkort. (Selv om dette ikke skal skje.) Husk også på at tips til restaurantene på 10 til 15 % tilkommer på regningen. Noen restauranter inkluderer dette, men da står det trykt på regningen. Sjekk dette på regningen!

Franske øyer benytter Euro, mens  Grenada, Grenadinene og andre øyer i Winward Island benytter East Caribbean dollar, som tilsvarer ca 1/2 US$.

TELEFON
Dersom du har Net Com og Telenor vil din mobiltelefon nå fungere i BVI, dersom du har 3-band. Men det er dyrt å ringe dit, eller derfra. Det finnes Internett-kafè på de store øyene.  Vi har internet på Summer Star og Loveboat.

SNORKLING OG FISKE
Vi har en del dykkemasker, snorkler og noen svømmeføtter til felles bruk. 
Har du spesielt eller godt snorkelutstyr, så ta det med.  Fellesutstyr blir raskt dårlig.

HVORFOR SÅ RIMELIG?
Hvorledes kan vi selge rimelig seilferie så rimelig som vi gjør? 
Dette spørsmålet får vi stadig, og det er ikke rart når andre tar over dobbelt av den prisen vi tar, for tilsvarende seiltur. 
 
Vi har et ønske om at også de som ikke selv har anledning til å seile over Atlanteren, skal kunne oppleve dette seilerparadis, til en overkommelig pris.  
 
Vi er rimelige fordi vi gjør alt selv, uten andre ansatte enn våre skippere. Dvs. lave administrasjons-kostnader.
Hjemmekontor og stor entusiasme. Her telles ikke arbeidstimene, og det jobbes til langt på natt av Leli og Morten.
Våre skippere eier båtene selv. Derfor ikke leiekostnader.  
Det er vanlige seilbåter, 5 til 7 år gamle båter. Det er ikke luksusyachter, selv om noen av båtene har  aircon.

Du er medseilende og deltar med matlaging, oppvask og felles daglige gjøremål sammen med de andre ombord.          Dersom du forventer å ikke delta med noe og sitte å knipse med fingerene etter drinker, så er det på andre båter enn våres, og de turene koster nok flere ganger mer enn det vi tar.

Vi har også 2 seilbåter med høyere standard, og pris. Det er katamaranen Loveboat, en Lagoon 440, og kjølbåten SummerStarMother of Pearl, en Jeanneau 53 Deck Saloon. Begge er 2009 modeller.
 
Vi er også ute og seiler som skipper selv, og kjenner derfor øyene og turene godt og hva kundene ønsker. Sender feedback-sjema til alle reisende, så vi vet hva som slår ann, og hvilke destinasjoner som er populære.

Skipperen er på jobb hele døgnet, og vi aksepterer ikke en skipper som drikker seg full. Vi har dyktige skipper , de har høy maritim kompentanse, er kunnskapsrike og sosialt hyggelige mennesker.
 
Vi påkoster ikke store reklamekampanjer som du som kunde må betale for.  Derfor er det muligens ikke alle som finner oss, men de som gjør det, blir premiert med lavere pris.  
 
Du kjøper inn mat og lager den selv, men vi går også ut og gleder oss over lokal mat.

Som medseilende må du også være med å vaske båten og kabinen etter turen.  Det tar kun litt over 1 time når alle deltar.  Vi sparer 1 liggedag på dette, samt vaskedame, og du får rimeligere pris.

Vi opererer kun båtene og seilturene, flyreisen får du hos reisebyråene, eller du kan søke på internett selv.
Så det vi sparer på dette, og vår egeninnsats, gir vi videre til deg ved å ha lavest mulig pris. 
Tror ingen andre har så lave priser som oss, og samtidig gir så mye fine opplevelser tilbake. 
Er sikker på at du setter pris på det!

HVA VI IKKE ER ANSVARLIG FOR,
og hvis driftsstans oppstår:
Vi selger de annonserte seilturene med disse båtene, flyreisen får du hos reisebyråene, eller du kan søke på internett selv. Vi er således ikke ansvarlig for flyreise.

Dersom noe skulle skje med skipper eller båten, ulykke eller skade, slik at båten ikke kan seile, er vi kun ansvarlig opptil det innbetalte beløp for den berørte turen. Det vil si at vi ikke kan dekke flyreise og hotell før eller etter reisen, eller andre utgifter utover det du betalte for båtturen.

Skulle turen bli kansellert, (har kun skjedd  2 ganger på 12 år) vil du få refundert beløp eller motta tilbud om annen seiltur med annen båt, enten samme uke eller senere.   
Blir turen redusert eller delvis ødelagt av verkstedopphold, så får du refundert 1/7 del pr. dag, (ved ukestur) dersom en dag er ødelagt, og du ikke kunne bo om bord. 2 dager blir 2/7 osv.
       Dette er dersom seilturen er på 7 dager.  Er den på 12 dager blir det 1/12 del, osv.
Dersom du fortsatt kunne bo om bord, men ikke seile videre pga. teknisk feil, får du refundert 50% av ovenstående, dvs. 50% av en dag. Dette skjer først etter 6 timers driftsavbrudd.
  Driftsavbrudd er noe vi ikke ønsker skal skje, men vi er dessverre ikke herre over vær og uvær, eller ulykker som kan oppstå. Vi gjør vårt beste for at driftsavbrudd ikke skal oppstå.

Dersom klager på uregelmessigheter skulle oppstå, videresendes dette til båteier, som er ansvarlig dersom det gjelder del av båtturen eller utførelsen av denne.  

Begge parter må få uttale seg, og komme med kommentarer. Vi vil på beste måte gjøre vårt for å finne en løsning. Dersom dette ikke oppnås, kan saken fremføres for rettsapparatet.
Eventuell klage eller ytringer må vi ha skriftlig, eller på mail, motatt innen 2 uker etter avsluttet seiltur.    Deretter sletter vi mail og avtaler om den turen, så klagefrist blir derfor 2 uker.

Gjelder det feil ved booking eller vesentlig feilaktig informasjon før seiltur, så er vi ansvarlige.                                         (Caribbean Sailing Club, ved Morten Wichstrøm)
Gjelder det dårlig vær, for mye vind, for lite vind, for mye eller for lite varme og sol, og lignende, så er “Vår Herre” ansvarlig. Mailadresse ukjent.

Vi håper du får en fin tur, hygger deg, og opplever mye.
VELKOMMEN PÅ SEILTUR!
Beste hilsener fra Leli, Morten og våre skippere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: